Het leven is té mooi om er niets mee te doen !! Durf kwetsbaar te zijn en geef liefde om te delen met anderen. Het maakt het leven zachter.

zondag 23 maart 2014

Wetenschappelijk onderzoek in het UvA: Scans en testen, opdrachten en schema's.

Wetenschappelijk onderzoek i.v.m. het functioneren van de hersenen.

Na wat ritjes richting Amsterdam naar het UvA zijn we aardig moe geworden. Allereerst wat scans moeten maken en een aantal oefeningen.



Maar nu gaat het pas echt beginnen.
De opdrachten die de komende weken gedaan moeten worden vergen doorzettingsvermogen en discipline. Elke dag moeten de opdrachten gedaan worden met een tijdbestek van ongeveer 30 a 40 minuten. Na 13 weken is de klus geklaard en aansluitend nog een laatste scan.
Dit om dan te kunnen bekijken of de hersenen wat beter zijn gaan functioneren.

Jaren later dan hopelijk het nieuws op tv dat "na jarenlange onderzoeken gedaan te hebben...."
Fijn dat we mee mogen doen met zo'n onderzoek.

Wie weet zijn er meer mensen gebaat bij het trainen van de hersenen en zijn er nog steeds doelen te behalen..


dinsdag 11 maart 2014

Dit zijn mijn oplaadmomentjes

Vandaag naar het ziekenhuis geweest voor de (zoveelste) jaarlijkse scan. Volgende week de uitslag. Het was weer een bewogen ochtendje.
Nee, niet de koptekst van dit artikel geeft aan dat ik in de scan ben 'opgeladen'....
Opgelaten was ik wel die ochtend. En daarna vreselijk moe en hele erge hoofdpijn.
Deze zelfde dag reed ik door naar de mantelzorgmakelaar en heb daar mijn gedrukte versie van mijn afgegeven interview terug gelezen in de krant.
Ik ben trots over het artikel en geeft weer dat ik er mag zijn.
"Dit zijn mijn oplaadmomentjes", is de aanhef van het artikel. 
Ben best wel beroemd nu in het dorp...grappig.

maandag 10 maart 2014

Voorspoed

Ik heb het al een tijdje geleden geroepen: 2014 wordt ons jaar! En daar hebben we al een paar keer van mogen genieten en het mogen ervaren. Het casino leverde al een winst op, en zelfs bij een uurtje bowlen werd er winst geboekt! Zo blij kan ik worden als er dingen van het lijstje kunnen worden afgestreept, maar ook de winst er bij mogen boeken. Huis opruimen en administratie op orde houden is een van de zaken waar we voorspoed in mee maken. Vriendschappen sluiten en gasten uitnodigen voor aan tafel. Allemaal leuke dingen die het leven even wat aangenamer maken. De lente heeft de winter overtroffen en verdreven! Wat een genot om dan de energienota te kunnen verlagen omdat de stookkosten lager zijn: en dat in deze dure crisis tijden! Iedereen roept dat het weer aantrekt de economie, maar ik vind dat daar nog lang geen bewijzen voor geleverd zijn. Dus voorlopig nog even door sparen en de hand op de knip. Pas in de 2de helft van dit jaar zal iedereen weer een beetje, al is het voorzichtig, meer uit kunnen en willen geven. Een andere auto heeft ons nu al het voordeel gegeven. Lange termijnplanning zal voorlopig het toverwoord zijn om grip op de zaken te krijgen en te houden. Vakanties worden weer voorzichtig gemaakt en zo ook de eventuele klussen in huis kunnen dan zo doorgang gaan vinden. Het eerste kwartaal is bijna ten einde; iedereen maakt voorzichtig plannen voor het tweede kwartaal. Hier lopen de zaken nog even als een overlappende deken, maar al snel zal dat ook een normaal uitgaven patroon gaan vertonen. De belastingaangifte moet aan gaan tonen of er een zelfde of bijna gelijke teruggave zal plaatsvinden. Ik hoop het wel.
Het gaat voorspoedig en hoop dat dit jaar flinke stappen vooruit gemaakt gaan worden.
Ik heb goede hoop, want 2014 wordt een goed jaar [voor ons dan] ondanks dat er hard gewerkt moet worden om dat te kunnen behalen. Een beetje stijgende lijn is voor iedereen goed. Als we 2014 goed doorkomen heb ik geen angst voor het volgende jaar. Nu de basis leggen voor later lijkt me een goed plan. 

Teleurstelling

Dat sommige dingen in het leven niet altijd gaan zoals we willen, daar hebben we helaas geen grip op. Het gebeurt gewoon. Alleen zo jammer dat de mensen om ons heen niet altijd het begrip kunnen opbrengen voor de levenswijze waarop wij onze dagen doorbrengen.
Jammer dat, ondanks onze ervaringen die we opdoen en uitdragen naar de buitenwereld, sommigen het niet kunnen verkroppen dat we het zo goed doen. Dat is een hele grote teleurstelling. We laten de dierbaren om ons heen op vele manieren zien dat we veel plezier maken en genoeg leuke dingen ondernemen. Tegenwerking en geen begrip [een blindheid die bij de anderen ligt] is wat er terug komt. Als een boemerang zou juist levensvreugde zo weer terug moeten komen. Is het afgunst? Ik weet zeker dat ik het niet verkeerd doe; ik krijg alleen het gevoel dat me er zoveel plezier wordt afgenomen. Het inzicht bij anderen is soms heel kort, terwijl dit een afspiegeling is van hoe wij ons voelen. Toch hoop ik dat die kortzichtigheid zich ooit eens om gaat draaien en wat meer respect zal gaan opleveren. Daar wordt iedereen toch gelukkiger van? Alle negatieve invloeden houden we ver van ons vandaan, omdat wij in ieder geval nog steeds de liefde in ons hebben om geluk en vriendschap uit te dragen naar onze medemensen. Laten we de wereld beter maken; en dat begint nog altijd bij je zelf. Ik hoop op veel volgers.