Het leven is té mooi om er niets mee te doen !! Durf kwetsbaar te zijn en geef liefde om te delen met anderen. Het maakt het leven zachter.

zaterdag 9 januari 2016

Nog even de Boog gespannen.....










De laatste loodjes van het afgelopen jaren zitten nog aan mijn schoenzolen geplakt. Die moet ik gaande weg op mijn pad in het nieuwe jaar gaan verliezen.
Nogmaals mijn schouders eronder zetten voor een extra project wat "ZORG" heet.
Mijn lieverd nu weer eerst het ziekenhuis in met complicatie van een voorgaande operatie. Dus 2 weken na zijn operatie ligt hij weer in.
Na wat zoeken bleek het om een bloedstolsel in de buikwand te gaan waar bacteriën de vrije hand hadden. Al snel werd duidelijk dat er een vocht afdrijving moest plaats vinden. Dit werd gedaan door een drain te plaatsen. De dagen die volgden waren erg vermoeiend voor hem. Medicatie maakt je suf, slaperig en in de war.
Alles deed hem zeer en ik kon niets doen.
Een zielig hoopje lag daar in bed. Maar zienderogen knapte hij aardig op de dagen erna. Dan komt de dag dat je thuis weer verder gaat; met je man, met een papierwerk aan afspraken en info, met een dosis medicijnen, maar vooral met de mededeling dat je een bacterie hebt die niet door antibiotica te verdrijven is.

Zo daar kun je mee thuiskomen zeg,.....

Nu ben ik al erg netjes, maar ik ben toch maar overal met dettol aan de gang gegaan. Alles ontsmetten, deurklinken en vloeren, bed en douche, en het toilet wel meerdere keren op een dag. Prullenbakken legen 2x per dag. Vooral handen wassen; wel 20x per dag. Speciale antibacteriële zeep voor hem gekocht zodat handen wassen met zo'n electrische zeeppomp nog leuk wordt ook!


En ik werk met de handschoenen aan omdat het moet. Boterhammen smeren pas doen als alles is afgewassen en de wasbak schoon is, handschoenen weggooien en handen wassen. De dozen latex handschoenen zijn niet aan te slepen.


Maar na deze gespannen tijd wordt het tijd om werk en ontspanning beter te verdelen en zal er weer ruimte zijn om leuke dingen te doen, zodat er meer goede dingen op ons pad kunnen komen.