Het leven is té mooi om er niets mee te doen !! Durf kwetsbaar te zijn en geef liefde om te delen met anderen. Het maakt het leven zachter.

zaterdag 18 januari 2014

Openheid van zaken

Openheid van zaken [bij de bank]
We zijn vandaag bij de opening van onze bank geweest, en we hebben daar een hele rondleiding gehad. De bovenverdieping bekeken en daarna roggebrood met erwtensoep gegeten. Ook dat werd door de bank geregeld, inclusief de koffie, thee of drankje. Ook een heerlijk broodje met worst gehad. Zelfs poffertjes werden er gebakken! Een glühwein en warme chocomel was ook een optie. Een openheid van zaken van de bovenste plank, want wij mochten overal kijken en zitten. Geen map te zien op op de planken en in de kasten of bureaus. Alles digitaal en schone desks. Aan iedereen konden we wat vragen. Tijdens onze lunch kijken we wat rond en zien een bankmedewerker met zijn armen over elkaar de mensen begroeten die binnen komen. Te belachelijk voor woorden! Zo begroet je de mensen niet die op een open dag komen kijken in de vernieuwde, verbouwde bank. Met je armen over elkaar creëer je een gesloten houding.
Dus ik ga naar een collega van deze man en heb hem even verteld dat dat niet kan. Ik weet niet of hij er wat van opgestoken heeft....later zie ik hem weer in die zelfde houding staan. Je hoort je armen niet over elkaar te doen en ontvang de mensen met open armen!
Na de lunch gaan we verder om de benedenverdieping te bekijken. Als laatste stel ik een bankmedewerkster de vraag over pinloos betalen. "Sorry?", zegt ze,: "ik weet niet waar u het over heeft". Ik denk, ben ik nu gek of snapt ze het niet? Ik denk dat de ING een voorloper is op het gebied van informatie geven op gebied van betalen in de toekomst. Daar weten ze wel wat pinloos betalen. Mijn ogen zijn geopend na zo'n open dag met openheid van zaken, alleen die open houding daar moet nog aan gewerkt worden. Eens kijken of tijdens de openingstijden die man daar wel voor open staat.